PRIVACY VERKLARING KAYAKONLINE (DUTCH)

Ben je jonger dan 16 jaar?


Als je jonger bent dan 16 jaar bent, dan heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om deze website, producten en diensten te gebruiken.


Welke persoonsgegevens verwerken wij?


Kayakonline verwerkt je persoonsgegevens zodra je contact met ons opneemt. Dat kan zijn doordat je ons e-mailt of een bestelling doet op deze website. Dat betekent dat wij een of meer van de volgende persoonsgegevens van je verwerken:
    •    Voor- en achternaam
    •    Adresgegevens
    •    Telefoonnummer
    •    E-mailadres
    •    Overige persoonsgegevens die je geeft, bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch
    •    Bankrekeningnummer
Als je deze website bezoekt, verzamelen we ook informatie van je die niet persoonlijk is, zoals:
    •    De naam van de browser die je gebruikt
    •    Het besturingssysteem dat je gebruikt
    •    De serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt
    •    
Waarom verwerken wij de persoonsgegevens?


Grofweg zijn er twee redenen waarvoor wij je persoonsgegevens nodig hebben. De eerste reden is dat ik we ze gebruiken om contact met je te kunnen onderhouden, bijvoorbeeld om te kunnen bellen, mailen of post toe te sturen. De tweede reden is dat we ze gebruiken om bezoekersgedrag te analyseren om de website verder te verbeteren.


Wat doen wij niet met je gegevens?


Wij verkopen je gegevens niet en geven ze niet door aan anderen. Ook gebruiken we ze niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen of om besluiten te nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. Dat wil zeggen dat we geen gebruik maken van computerprogramma’s of –systemen waar geen mens meer aan te pas komt.


Met welke derde partijen delen wij je persoonsgegevens?


Normaliter heeft alleen Kayakonline toegang tot je gegevens. Maar er zijn derde partijen die toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dat is alleen het geval als de wet daartoe verplicht of als dat voor ons noodzakelijk is om Kayakonline goed te kunnen beheren.
Het gaat om de volgende ‘derden’:
    •    De websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren
    •    De nieuwsbriefsoftware, voor het kunnen verzenden van de digitale nieuwsbrief
    •    Google Analytics, voor de analyse van de gegevens van bezoekers van de website.
    •    
Met deze partijen zijn verwerkersovereenkomsten afgesloten.


Wat doen we met cookies?


Kayakonline gebruikt functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.
Functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.
Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van bezoekers op een website.
Daarnaast bestaan er nog tracking cookies die het surfgedrag van de bezoeker volgen. Die maken het mogelijk om gerichter te kunnen adverteren. Voor deze cookies is een cookieverklaring nodig omdat hiervoor persoonsgegevens worden gebruikt. Kayakonline gebruikt deze cookies niet.
Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting hierover op veilig internetten.


Wat doen wij met Google Analytics?


De analytische cookies worden cookies om Google Analytics te kunnen gebruiken.
Met die gegevens krijgen wij inzicht in zaken als welke pagina’s het meest worden bezocht, hoe lang een bezoeker blijft en welke links worden aangeklikt. Dat maakt het mogelijk de website verder te verbeteren en meer informatie te bieden die de bezoekers graag lezen. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Hier vind je meer informatie over het privacybeleid van Google Analytics.
Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier hebben wij geen invloed op.
Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens?
Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor we je gegevens verzamelen.
Oftewel:
    •    Ben je klant of klant geweest? Dan bewaren we je persoonsgegevens tot twee jaar na het laatste, noodzakelijke, zakelijke contact.
    •    Hebben we om een andere reden zakelijk contact? Dan verwijderen we je persoonsgegevens uiterlijk twee jaar na het laatste contact.


Er is een uitzondering: als ondernemer is Kayakonline wettelijk verplicht de administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.


Hoe beveiligen wij persoonsgegevens?


Kayakonline neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Je gegevens opvragen en laten verwijderen.

Je door ons opgeslagen gegevens sturen wij toe op verzoek. (email at info@kayakonline.info)

Je door ons opgeslagen gegevens verwijderen wij op verzoek, met uitzondering van die gegevens die wij wettelijk verplicht zijn te bewaren.(email at info@kayakonline.info)


Deze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje.
Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op info@kayakonline.info


Heb je een klacht, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Heb je tips, vragen of andere feedback?
Neem contact op met:


Kayak online
Postbus 1294
1200 BG Hilversum

(email at info@kayakonline.info)